Friese VVD dolblij met uitspraak premier Rutte over jihadisten

‘Eindelijk duidelijkheid over heikele kwestie in onze provincie’

De (foto: ad.nl)

De uitspraak van Rutte kan de focus terugbrengen op de echte procinciale onderwerpen, hoopt de VVD (foto: ad.nl)

Lijsttrekker Klaas Kielstra van de Friese VVD-statenfractie is dolblij met de uitspraak van premier Mark Rutte, gisteravond, over Nederlandse jihadisten. De minister-president verklaarde tijdens een verkiezingsdebat dat hij Syriëgangers liever ziet omkomen dan terugkomen. “Voor de Friese politiek is dat eindelijk de duidelijkheid waar we hier al zolang op zitten te wachten in deze heikele kwestie”, aldus Kielstra.

De provinciale VVD-voorman zat lang met het onderwerp in zijn maag. “Waar je ook komt, overal in Friesland is het vergeven van de jihadisten. Dat is nu echt een regionale kwestie, iets waar we in de Provinciale Staten allang een gedegen discussie over hadden moeten voeren”, aldus Kielstra, die zich er allang aan ergert “dat wij hier intussen onze dure vergadertijd zitten te verdoen aan zaken als landschapsbeheer, krimp, onderwijs en zorg, regionale werkgelegenheid en infrastructuur.”

De partij-afdeling hoopt dat de focus in de verkiezingsdebatten door de uitspraken van de premier alsnog in de goede richting kan worden verlegd naar “de echte onderwerpen die in onze provincie spelen. Jihadisme is natuurlijk het allerbelangrijkste, maar ook onderwerpen als mainport Rotterdam, ons beleid jegens Israel, de bonnetjes van Cees H. en de Fyra-enquête”, zegt Kielstra.