Eerste exemplaar ‘Regeren in het Fries’ mogelijk aangeboden aan NSA

Het is, zelfs onder de zangers onderling, onbekend wie er aan de plaat meewerken (foto: Omrop Fryslân.nl)
Het is, zelfs onder de zangers onderling, onbekend wie er aan de plaat met afluisterliedjes meewerken (foto: Omrop Fryslân.nl)

Een groep Friese zangers en muzikanten legt op dit moment de laatste hand aan een nieuwe cd met afluisterliedjes. Streven is om het album vandaag nog af te krijgen, op de laatste dag van de Fryske Muzykwike van Omrop Fryslân. Mogelijk wordt het eerste exemplaar aangeboden aan de NSA.

Wie er meewerken aan de cd, die ‘Regeren in het Fries’ zal gaan heten, wordt angstvallig geheimgehouden. Zangers en zangeressen weten onderling van elkander niet wie er meedoen. “Telefonisch overleg was uitgesloten in dit project. De deelnemers meldden zich op een vooraf afgesproken locatie om daar met muzikanten hun nummer in te zingen. Uitgangspunt was dat iedere artiest een lied zou maken over een regeringsleider. Om gedoe met nationale regeringen te voorkomen hebben we besloten op deze wijze te werk te gaan”, aldus de producer van het project, die om veiligheidsredenen zijn naam niet genoemd wil hebben.