Foppe de Haan wil maximaal twaalf jaar interim-coach blijven

Termijn afhankelijk van komst interim-voorzitter Van der Velde

Riemer van der Velde en Foppe de Haan (foto: nos.nl)

Riemer van der Velde en Foppe de Haan (foto: nos.nl)

Hooguit een jaar of twaalf. Dat is de maximum termijn die interim-coach Foppe de Haan heeft gesteld aan zijn verblijf bij sc Heerenveen. Alleen als toekomstig tijdelijk voorzitter Riemer van der Velde langer aanblijft, zal De Haan overwegen zijn contract te verlengen.

Dat heeft de oefenmeester laten weten. De Haan (72) vindt dat zijn leeftijd het niet toelaat om zich nog voor langer dan twaalf jaar te binden aan een club. “Als je zo oud bent als ik denk je in kortere periodes. Levenslange verbintenissen aan een club zijn dan niet meer van toepassing. Je weet immers nooit wat er gaat gebeuren. Bovendien willen mijn vrouw en ik van een rustige oude dag genieten. Daarom heb ik het bestuur laten weten dat twaalf jaar echt het maximum is”, aldus De Haan.

Alleen als de binnenkort mogelijk aantredende interim-voorzitter Riemer van der Velde de trainer kan overtuigen van een langer verblijf, zal hij dat overwegen. Maar De Haan verwacht niet dat Van der Velde na 2027 nog een beroep op hem zal doen.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan