Dolend echtpaar op Nieuwestad blijkt op koopavond aan het winkelen te zijn

Een uitgestorven Nieuwestad op koopavond. Maar mogelijk is het herstel ingezet. (foto: panoramio.com / David Jimmink)
Een uitgestorven Nieuwestad op koopavond. Maar mogelijk is het herstel ingezet. (foto: panoramio.com / David Jimmink)

Met een groot bos bloemen en welgemeende excuses heeft de politie gisteravond een echtpaar uit Hardegarijp op vrije voeten gesteld. Het koppel, dat moederziel alleen doelloos leek rond  te zwerven op de Nieuwestad, bleek aan het winkelen te zijn op de koopavond.

“In eerste instantie zag het er verdacht uit”, verklaart een politievoorlichter, “twee mensen ’s avonds na zessen nog in de binnenstad. Dat maken we maar weinig meer mee, de laatste jaren. Toen we het stel vroegen naar hun beweegredenen gaven ze ontwijkende antwoorden. De vrouw leek op verschillende plaatsen tegelijk te willen zijn, terwijl de man de indruk gaf erg tegen zijn zin, en mogelijk zelfs onder dwang, in haar aanwezigheid te zijn. In het kader van onze extra waakzaamheid op de internationale mensenhandel, hebben wij het zekere voor het onzekere genomen.”

Na onderzoek bleek echter dat het paar gebruik wilde maken van de koopavond in het winkelcentrum. “We waren even vergeten dat er nog winkels open zijn in Leeuwarden, en dat daar soms nog een klant kan komen”, aldus de voorlichter, die toegeeft dat hier sprake is van een pijnlijke blunder, “maar laten we het ook positief bekijken: er komen blijkbaar weer mensen naar de koopavond. Het herstel van de economie lijkt te zijn ingezet.”