“Plek waar we ons kunnen terugtrekken en toch thuisvoelen”

Leeuwarden wil het Glazen Huis graag permanent bewoond op het Zaailand laten staan (foto: nlpop.blog.nl)
Leeuwarden wil het Glazen Huis graag permanent bewoond op het Zaailand laten staan (foto: nlpop.blog.nl)

In de race om zoveel mogelijk geld binnen te halen konden de drie dj’s van Serious Request vandaag een opvallende actie noteren. Estelle Cruijff, Sylvie Meis en Onno Hoes hebben gezamenlijk een bod uitgebracht op het complete Glazen Huis. Hoe hoog het geboden bedrag is blijft vooralsnog geheim, maar naar verluidt gaat het om vele tonnen. Als de koop doorgaat zal het Glazen Huis geregeld door de BN-ers worden bewoond en kan het voor lange tijd op het Zaailand blijven staan.

“We zijn alledrie op zoek naar een plek waar we ons af en toe kunnen terugtrekken. Waar het warm en gezellig is, waar saamhorigheid heerst, in een sfeer van idealisme en goedgeefsheid. Een plek ver van de bewoonde wereld, maar waar we ons toch thuisvoelen. Waar we op onszelf kunnen zijn, maar toch contact houden met het gewone volk. Een plek die ons bovendien blijft herinneren aan de manier waarop we ons leven gewend zijn om te leven. Het Glazen Huis past voor de volle honderd procent in dat plaatje”, zo legt Meis namens de drie bieders uit. Meis bevestigt dat mogelijk ook Heleen van Royen en Lange Frans zich bij het trio zullen voegen.

De gemeente Leeuwarden heeft inmiddels enthousiast gereageerd op het bod. “We waren al naarstig op zoek naar de beste manier om de stilte na Serious Request straks op te vullen. Als het Glazen Huis gewoon op het Zaailand kan blijven staan en geregeld bewoond wordt door sterren, geeft dat onze stad een geweldige kwaliteitsimpuls”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

 

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost