Overlevenden winterramp vallen elkaar huilend in armen

Werkgevers gaven hun medewerkers ruimschoots gelegenheid hun gevoelens te delen (foto: mirror.co.uk)
Werkgevers gaven hun medewerkers ruimschoots gelegenheid hun gevoelens te delen (foto: mirror.co.uk)

Veel werknemers in Noord-Nederland wisten het vanochtend niet droog te houden, toen ze hun collega’s voor het eerst na het ijzelingsdrama weer in de armen sloten. Bij vrijwel alle bedrijven speelden zich emotionele taferelen af. Urenlang wisselden medewerkers ervaringen uit hoe ze de winterramp hadden weten te doorstaan.

Dat er vanochtend maar op weinig plaatsen echt werd gewerkt, daar leek niemand om te malen. Sterker: werkgeversvakbond VNO-NCW had z’n leden opgeroepen om coulant te zijn jegens de arbeidsproductiviteit. “Een bedrijf is meer dan alleen een productiemachine. Het is onderdeel van het sociale leven van de medewerkers. Bij veel bedrijven neemt collegialiteit vriendschappelijke vormen aan. Na een drama van deze proporties is het goed om de ervaringen gezamenlijk te verwerken. Als werkgever is het belangrijk om de werknemers daar dan ook de ruimte voor te bieden. Gelukkig hebben veel ondernemers ons advies ter harte genomen”, aldus voorzitter Herre Zijsling van VNO-NCW afdeling Noord.

Bij Achmea in Leeuwarden stonden om 10.30 uur nog steeds grote drommen medewerkers buiten bij de achteringang, een plek waar normaal gesproken slechts een enkele roker te vinden is. “Maar het lijkt wel of we vandaag allemaal rokers zijn”, grapt account manager Cécile Geurts. “Voor de gezelligheid heb ik er ook maar eentje opgestoken. Of nee, misschien komt het gewoon door alle emoties. We zijn door een hel gegaan, ieder voor zich, de afgelopen dagen. Je wilt niet weten hoe blij we vanochtend waren elkaar weer te ontmoeten. Ik denk dat we voor twaalf uur nóg niet uitgepraat zijn. Of eigenlijk nog veel langer niet. Dit soort ervaringen vergeet je natuurlijk nooit weer”, aldus Geurts.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan