Leed op stranden bijna niet om aan te zien

Amper uit de branding op het strand aangekomen vallen mensen uitgeput neer (foto: huityngoa.com)
Amper uit de branding op het strand aangekomen vallen mensen uitgeput neer (foto: huityngoa.com)

Nu de eerste toeristen terugkomen van hun vakantie in Griekenland, druppelen ook de verhalen binnen over de ellendige toestand in dat land. Vakantiegangers vertellen gruwelverhalen over halfnaakte mensen die op de stranden liggen, en Grieken die elke dag in de brandende zon zitten.

“Het was verschrikkelijk”, vertelt Atty Klomp uit Noordwolde. “In ons resort liepen Grieken die uit pure armoede hun broekspijpen en de mouwen van hun shirts hadden verkocht. En aan de bruinverbrande gezichten kun je zien dat ze het grootste deel van de dag buiten moeten doorbrengen. De hele dag zagen we ze zeulen met pakken bankbiljetten. Dat lijkt me best zwaar, hoor.”

Haar reisgezel Gerwin Boddeüs uit Sneek vult aan: “En we zagen steeds mensen vanuit de branding het strand oplopen. Ik denk dat het vluchtelingen waren, want ze hadden bijna geen kleren aan, en als ze een stukje hadden gelopen vielen ze op  een klein handdoekje vaak uitgeput in slaap. En niemand die een vinger naar ze uitstak, hè. Typisch onze maatschappij.”

De twee weten niet of ze volgend jaar weer naar Griekenland willen reizen. “Dit soort taferelen zijn niet prettig om mee te maken. Misschien gaan we volgend jaar wel naar een exotisch land, ergens in het oude Mesopotamië ofzo. Ik heb veel interesse in andere culturen. Zoals Scheherazade in Duizend-en-een-nacht. Dat lijkt me veel romantischer”, aldus Klomp.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan