Landelijke primeur voor De Bûten Post start vandaag

Met een fototoestel onder de drone kunnen prima stormfoto's worden gemaakt (foto: allvoices.com)
Met een fototoestel onder de drone kunnen prima stormfoto’s worden gemaakt (foto: allvoices.com)

De Bûten Post start vandaag met een experiment waarbij drones worden ingezet. Op die manier hoeven lezers niet langer zelf stormfoto’s te maken, maar is het doorgeven van de locatie waar een foto gemaakt kan worden voldoende. “Dit is een prachtige nieuwe service voor onze lezers”, vindt de hoofdredactie.

Net als andere media is ook De Bûten Post gewoon om lezers te vragen hun stormfoto’s aan te leveren. “Maar met zulk weer is dat best gevaarlijk. Als weermannen de mensen adviseren om binnen te blijven, is het nogal onverantwoord als wij hen vragen juist naar buiten te gaan om foto’s te nemen. Dus hebben we besloten het om te keren. Wij komen naar de mensen toe om zelf foto’s te nemen. Veilig voor onze lezers, en zo kunnen we hen toch betrokken houden bij onze krant”, aldus de hoofdredactie.

Tientallen drones zullen vandaag vluchten uitvoeren. Lezers kunnen een fotolocatie doorgeven via redactie@debutenpost.nl. “We zitten natuurlijk nog wel in de experimentele fase”, geeft de krant daarbij toe, “en we merken dat vluchten in oostelijke richting makkelijker verlopen dan in andere richtingen.” Of de foto’s meteen vandaag al worden gepubliceerd is nog niet duidelijk.