Aankondiging nieuw college B&W ‘kwestie van uren’

Op De Zijl staan duizenden mensen gespannen te wachten op het nieuws (foto: kennislink.nl)
Op De Zijl staan duizenden mensen gespannen te wachten op het nieuws (foto: kennislink.nl)

In Dokkum worden alvast voorbereidingen getroffen voor een groots volksfeest, dat zal uitbarsten als de aanstelling van een nieuw college van burgemeester en wethouders binnenkort wordt bekendgemaakt. Volgens stadhuis-watchers kan er elk moment witte rook uit de schoorsteen komen. Op De Zijl, het plein voor het gemeentehuis, hebben zich inmiddels duizenden kiezers verzameld. De politie is massaal aanwezig om de orde te handhaven, maar verwacht niet te hoeven ingrijpen.

Geen kwestie van dagen, maar van uren. Dat denken journalisten en geïnteresseerde volgers, op basis van eigen waarnemingen. “Het is moeilijk in te schatten, maar de echtgenote van een beoogd wethouder liep vanochtend nog zenuwachtig bellend door Hoogstraat, op zoek naar een kledingwinkel. Dat zijn zo van die signalen”, zegt een waarnemer. Ook op Twitter wordt er druk gespeculeerd over de naderende ontknoping in de collegevorming.

De witte rook kan elk moment uit de schoorsteen komen (foto: nrc.nl)
De witte rook kan elk moment uit de schoorsteen komen (foto: nrc.nl)

De geruchten hebben inmiddels een stroom mensen op gang gebracht, die het historische moment met eigen ogen willen meemaken. Veelal Dokkumers, maar toch ook flinke hoeveelheden mensen uit de omliggende dorpen zijn gesignaleerd. De politie spreekt van drukte op de toegangswegen, maar acht de situatie nog beheersbaar. Horeca-ondernemers richten inmiddels De Markt in voor het komende volksfeest. Twee podia verrezen vanmiddag, en grote speakers werden geïnstalleerd, evenals een springkussen voor de kleintjes. De ondernemers spreken van een ‘gouden timing’, gezien het mooie buitenweer.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost