Doekle Terpstra richt zich verder op testen Google Glass

Vooral ‘op afstand besturen’ en ‘achter de werkelijkheid kijken’ kunnen beter

Terpstra is enthousiast over het instapmodel met zwart montuur (foto: wikimedia.org

Terpstra is enthousiast over het instapmodel met zwart montuur (foto: wikimedia.org)

Nu Doekle Terpstra zijn twintigurige bijbaan als voorzitter van de KNSB heeft opgegeven, denkt hij meer tijd vrij te kunnen maken voor zijn andere hobby: het vervolmaken van zijn Google Glass. Terpstra is in het bezit van een zogeheten blacklight-versie: een instapmodel met zwart montuur. “Die draag ik al een flinke poos en ik ben er erg enthousiast over. Maar ik heb de afgelopen weken ook nog enkele onvolkomenheden geconstateerd. Nu heb ik eindelijk tijd om daarmee aan de slag te gaan”, aldus Terpstra.

Google brildragers kunnen zó een virtueel gebouw zien verrijzen (foto: plus.google.com)

Google brildragers kunnen zó een virtueel gebouw zien verrijzen (foto: plus.google.com)

De bestuurder zegt nog altijd ‘massieve steun’ toe aan zijn Google Glass. Een vertrouwenskwestie, aldus Terpstra. “Google Glass geeft een extra dimensie aan het leven. Je bent als het ware op meerdere plaatsen tegelijk. Zo kun je in plaats A zeggen dat dat de meest geschikte lokatie is voor je plannen, terwijl je in plaats B gewoon je andere ideëen doorontwikkelt. Dat werkt prachtig. En je kunt natuurlijk in de toekomst kijken, als het ware virtuele gebouwen zó uit de grond zien rijzen.”

Maar verbeterpunten ziet de gewezen voorzitter ook. “Vooral het besturen op afstand blijkt moeizamer te gaan dan je zou verwachten. Soms komt toch niet alle informatie door via het systeem. En ook lijken er nog wel eens andere werkelijkheden achter de werkelijkheid te zitten dan je werkelijk ziet. Ik denk dat ik me daar met het Google testteam de komende tijd vooral op ga storten”, aldus Terpstra.