Uitslag enquête verrassend voor protesterende ouders

De (foto: nairaland.com)
 (foto: nairaland.com)

De meeste dochters in Nederland voelen er weinig voor om te worden verkracht, ook als dat door een autochtone Nederlander gebeurt. Dat blijkt uit recent onderzoek van buro OpiNu. De uitkomst is een tegenslag voor de ouders die protesteren tegen de komst van vluchtenlingencentra in ons land.

Zo’n duizend meisjes tussen tien en achttien jaar werden door OpiNu geênqueteerd. Uit de antwoorden blijkt dat liefst 98 procent van de dochters geen prijs stelt op verkrachting. Opvallend is dat het voor een overgrote meerderheid van 95 procent daarbij geen verschil maakte als het om een vluchteling of een autochtoon gaat. “Ik zie niet in waarom verkrachting door een Nederlander wél prettig zou zijn”, is het meest ingevulde antwoord op de vraag of de vluchtelingenopvang het standpunt van de meisjes ten opzichte van verkrachting heeft beïnvloed.

De Nederlandse Volks-Unie (NVU) heeft nog niet gereageerd op de onderzoeksresultaten van OpiNu, evenmin als de politieke partijen die zijn vertegenwoordigd in de Tweede Kamer.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan