Griet Wiersma stelt eisen aan uitbrengen hitsingle ‘Frisian Horse’

Dan Brown zou als gebaar al hebben afgezien van de royalties op de Friese vertaling van Inferno (foto: parade.com)
Dan Brown zou al een gebaar hebben willen maken door af te zien van de royalties op de Friese vertaling van Inferno (foto: parade.com)

Bestsellerauteur Dan Brown komt binnenkort naar Nederland om een ultieme poging te doen de rechten te verwerven op de songtekst van ‘Frysk Hynder’. De Amerikaanse schrijver wil  persoonlijk zangeres Griet Wiersma overtuigen dat hij daarvoor de aangewezen persoon is. Griet Wiersma zelf echter houdt de boot voorlopig af.

De schrijver wil het Frysk hynder zo goed mogelijk leren kennen (foto: arabo.nl)
De schrijver wil het Frysk hynder zo goed mogelijk leren kennen (foto: arabo.nl)

Om zijn kansen te verhogen bezoekt Brown eerst een hengstenkeuring van het Friesch Paarden Stamboek in Drachten, om zich helemaal op de hoogte stellen van alle eigenschappen van het dier. Daarna zal hij Griet Wiersma vergezellen als eregast tijdens de voorstelling Het Faderpaard, die in Leeuwarden zal worden uitgevoerd. Volgens zijn management zou Brown ‘een moord willen plegen’ voor het verwerven van de rechten op ‘Frysk Hynder’. Ook zou de Amerikaan alvast te kennen hebben gegeven af te zien van de royalties op de Friese vertaling van zijn nieuwste boek Inferno.

Griet Wiersma geeft de rechten niet zomaar weg (foto: grietwiersma.nl)
Griet Wiersma geeft de rechten niet zomaar weg (foto: grietwiersma.nl)

Maar Griet Wiersma is nog lang niet enthousiast. “Ik wil maar zeggen, wie gaat dat dan zingen? Iedereen wil langer wel met mijn successen aan de haal gaan, maar er zal wel wat gelapt moeten worden. En wie speelt de hoofdrol in de videoclip, straks? Dat kan iedereen zomaar niet”, aldus de zangeres.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZOZuXn90yvM[/youtube]