Criminelen dreigen Leeuwarden de rug toe te keren

Uit protest tegen gedwongen verhuizing rechtbankpersoneel

Criminelen hebben jarenlang geïnvesteerd in een goede band met het rechtbankpersoneel (foto: nuvo.nl)

Criminelen hebben jarenlang geïnvesteerd in een goede band met het rechtbankpersoneel (foto: nuvo.nl)

Criminelen in Leeuwarden dreigen massaal de Friese hoofdstad te zullen verlaten als Justitie vasthoudt aan het voornemen om het kantoorpersoneel van de rechtbank te verhuizen naar Groningen. Dat is burgemeester Ferd Crone ter ore gekomen.

“Dit is precies de spin-off waar we bang voor zijn door het onzalige plan om de rechtbank-werknemers over te plaatsen”, laat Crone geërgerd weten. “Als een instelling onze stad de rug toekeert wordt de stap voor belendende bedrijven veel kleiner om ook te vertrekken. Advocaten zullen verdwijnen, rechtsbijstandskantoren idem dito. Maar dat nu ook de criminaliteit dreigt met opstappen is een klap in ons gezicht. Juist nu we die diversiteit van creatieve mensen zo hard nodig hebben op weg naar Kulturele Haadstêd 2018”, zo maakt de burgemeester zijn ongenoegen kenbaar.

Een woordvoerder van de criminelen stelt dat er nog niets is besloten, “maar de kans dat we meeverhuizen naar Groningen lijkt me aanzienlijk. Praktisch gesproken is dat toch veel handiger. We hebben jarenlang geïnvesteerd in goede betrekkingen met het rechtbankpersoneel. Je bouwt toch een persoonlijke band met veel van hen op. Het is van belang dat we elkaar geregeld ontmoeten. En ik neem aan dat Justitie onze reiskosten niet vergoedt, dus dan is het niet ondenkbaar dat we verkassen naar Groningen.”

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan.