Oplossing zou coalitie Dongeradeel kunnen redden

(foto: panoramio.com)
Beeld van de Dokkumer binnenstad op maandag (foto: panoramio.com)

Als de winkeliers in Dokkum de koopzondag een dag opschuiven naar de maandag, heeft de ChristenUnie geen bezwaar meer tegen het fenomeen. Dat heeft de fractie van die partij de gemeenteraad van Dongeradeel laten weten. Mocht de Dokkumer middenstand bereid zijn de koopzondag naar de maandag te verplaatsen, dan is daarmee de coalitie in de gemeente gered.

Gisteren werd bekend dat de ChristenUnie uit het college van burgemeester en wethouders stapt vanwege de koopzondag-kwestie. Daarmee leek er een einde te zijn gekomen aan de coalitie die sinds de raadsverkiezingen de scepter zwaait in het Dokkumer stadhuis. Mochten partners CDA en FNP ook brood zien in de koopzondagmaandag, dan is de coalitie mogelijk toch gered in Dongeradeel.

De fracties van de FNP en het CDA hebben nog niet gereageerd op het voorstel; evenmin heeft middenstandsvereniging Handel en Nijverheid in Dokkum (HENID) een reactie gegeven. HENID wil eerst overleggen met de winkeliers in de stad, alvorens met een standpunt naar buiten te komen.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan