“Diarree groot probleem bij jonge comazuipers op platteland”

(foto: spitsnieuws.nl)
Serious Request blijft dit jaar dicht bij de plaatselijke problematiek. (foto: spitsnieuws.nl)

De gezamenlijke Friese burgemeesters hebben vanochtend verheugd gereageerd op het nieuws dat de opbrengst van Het Glazen Huis dit jaar naar de bestrijding van diarree voor kinderen gaat. “We zijn blij dat Serious Request dit jaar dicht bij huis blijft. Nu het Glazen Huis in Leeuwarden staat is het goed dat met deze actie de Friese jongerenproblematiek wordt belicht”, stellen de burgervaders in een persbericht.

De burgemeesters maken zich al jaren zorgen om het drinkgedrag van Friese jongeren. “Kinderen beginnen op steeds jongere leeftijd steeds meer te drinken. De zogeheten zuipketen stimuleren dit ongewenste gedrag nog eens. Kinderen van amper twaalf jaar nuttigen soms al grote hoeveelheden alcohol. Overgeven en diarree vormen een groot probleem bij deze jonge comazuipers. Gelukkig is het aantal sterfgevallen hierdoor niet hoog, maar elk slachtoffer is er een teveel”, schrijven de gemeentebestuurders.

De burgemeesters hopen op een miljoenenopbrengst, zodat het geld goed besteed kan worden om de jongeren alternatieven te bieden die hen weghoudt van de zuipketen.