Wegens ruimtegebrek achter ijsbaanterrein

De burgemeester van Heerenveen heeft zojuist mensen opgeroepen niet meer achter Thialf te gaan staan. “Er hebben zich al teveel mensen aangemeld. Hier wreekt zich nu het ruimtegebrek achter het terrein”, stelt de burgemeester in een perscommuniqué.

Tienduizenden mensen staan inmiddels achter Thialf, op het terrein aan de Pim Mulierlaan. Aanvankelijk stonden alleen Sven Kramer en Epke Zonderland achter Thialf, maar het aantal mensen dat hun voorbeeld is gaan volgen, is exponentieel gegroeid. Vooralsnog is er nog geen sprake van overlast, maar de veiligheidsdriehoek houdt de situatie nauwlettend in de gaten.

De spanning is volgens de politie vergelijkbaar met een wereldbekerwedstrijd. Zodra de KNSB een besluit genomen heeft over de toekomst van het topschaatsen, zal de veiligheidsdriehoek de situatie opnieuw beoordelen. Nu de KNSB heeft laten weten dit besluit te zullen uitstellen tot 8 augustus, maakt de burgemesster zich overigens wel zorgen over de hygiëne van de Thialf-steuners. “Het is zeer de vraag of ze het zolang kunnen volhouden, zeker als straks de temperaturen zullen stijgen tot zomerse waarden.” Het gemeentebestuur heeft de GGD inmiddels om advies gevraagd.

Ruimtegebrek rondom het Thialf-terrein begint zich te wreken.
Ruimtegebrek rondom het Thialf-terrein begint zich te wreken.