De Friese Meren wil probleem bij de bron aanpakken

De (foto: lc.nl)
Aalberts hoopt op begrip van I.S. voor de netelige positie van De Friese Meren in het asieldebat  (foto: lc.nl)

Burgemeester Arie Aalberts van gemeente De Friese Meren is dit weekend naar het Midden-Oosten vertrokken voor overleg met de gezaghebbers van I.S. Aalberts wil proberen met de leiders van het kalifaat tot een vergelijk te komen over het aantal vluchtelingen dat door I.S. de grenzen over wordt gejaagd.

“We hebben van de asielzoekerskwestie rond Rijs geleerd dat het van belang is dat een gemeente zich pro-actief opstelt en niet afwacht tot andere partijen al een akkoord hebben gesloten. Daarom is het goed dat we als gemeente nu proberen het probleem bij de bron aan te pakken”, zo liet de burgemeester kort voor vertrek weten.

Aalberts hoopt met de voormannen van I.S. goede afspraken te kunnen maken over het terroriseren en verdrijven van de eigen bevolking uit Syrië en Irak. De burgemeester verwacht dat er vanuit het kalifaat bereidwilligheid zal zijn omtrent deze kwestie. “We moeten het toch samen zien op te lossen. Als I.S. een beetje rekenschap wil geven van de netelige positie van De Friese Meren in het asieldebat, kunnen we misschien een belangrijke stap vooruit zetten”, aldus Aalberts.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan.