Bornego College laat computers draaien op nieuw DDoS-systeem

Besturingssysteem is snel, effectief en wordt massaal gebruikt

De school is zelf ook overvallen door het succes (foto: gigaom.com)

De school is zelf ook overvallen door het succes (foto: gigaom.com)

Het computernetwerk van het Bornego College in Joure en Heerenveen draait sinds deze week op het nieuwe DDoS-besturingssysteem. Na MS-Dos, Windows en Android lijkt de scholengemeenschap eindelijk een systeem te hebben gevonden dat in zeer korte tijd kan worden geïnstalleerd en de leerlingen op eenvoudige manier in contact brengt met andere gebruikers overal ter wereld.

De schoolleiding geeft toe zelf een beetje te zijn overvallen door het succes. “Het is nog maar kort geleden dat we van meerdere kanten werden benaderd om DDoS te installeren op onze computers. Uiteraard waren we eerst voorzichtig, maar we zien nu dat het systeem in recordtijd ons hele netwerk draagt. En zelf hebben we er weinig omkijken naar, het systeem bestuurt als het ware zichzelf; onze ICT-afdeling hoeft er weinig beheer op te voeren”, zo legt een woordvoerder van Bornego uit.

Ook leerlingen reageren enthousiast. Ze komen veelvuldig in contact met medegebruikers overal ter wereld, die hun verder helpen in de online-wereld. “Zo is onze school precies dat venster op de maatschappij dat we graag willen zijn”, aldus de zegsman. Hij verwacht dan ook dat snel meerdere scholen en bedrijven het voorbeeld van het Bornego College zullen volgen en hun netwerk laten draaien op DDoS.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan