Branche wil  lege wateren opvullen met immigranten

De (foto: powned.tv)
De bootjes zouden hier net zo’n attractie kunnen worden als op de Griekse eilanden (foto: powned.tv)

Een grote influx van bootvluchtelingen zou het tot dusverre slechte watersportseizoen snel kunnen goedmaken. Dat denkt de Friese afdeling van de Recron, de organisatie voor toeristische ondernemers. Wat de Recron betreft zouden hier zo snel mogelijk grote groepen immigranten naartoe gehaald moeten worden om de lege wateren op te vullen met vrolijk gevulde bootjes. Door het wisselvallige weer verloopt het voorseizoen in de watersport tot op heden niet goed.

“Het gaat natuurlijk allemaal om beeldvorming. De stilte op de Friese meren is een onplezierig gezicht voor de toeristen. We moeten zorgen voor reuring en leven op het water”, legt voorzitter Sietse Fopma uit. Volgens hem zou de komst van grote aantallen immigranten sfeerverhogend werken. “We zien dat nu ook al op de Griekse eilanden gebeuren. Toeristen hebben er een attractie bij en maken massaal foto’s en komen met verhalen. Dat werkt als een magneet op het publiek”, aldus Fopma.

De Recron wil snel in overleg met de IND om te kijken hoe snel en in welke hoeveelheid de bootvluchtelingen hiernaartoe gehaald kunnen worden. “Het liefst met boot en al, maar als dat logistiek lastig is, kunnen we eventueel zelf ook voor de vaartuigen zorgen”, zegt de voorzitter.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan