Dokkumer ziekenhuis voorlopig uit de financiële zorgen

De Sionsberg heeft razendsel toegeslagen nadat Blanco het wielrennen heeft verlaten (foto: Omrop Fryslân)
Medewerkers van De Sionsberg werken voortaan in Blanco tenue  (foto: Omrop Fryslân)

Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum heeft een nieuwe hoofdsponsor. Vanaf vandaag heet het personeel van het streekziekenhuis Team Blanco Pro Nursing. Met de komst van Blanco hoopt het hospitaal het zware economische tij te keren.

Na het faillissement bij het Ruwaard van Putten-ziekenhuis in Spijkenisse, deze week, wapenen de kleinere ziekenhuizen zich tegen zware economisch tijden. “Dan komt het aan op snel reageren”, aldus persvoorlichter Jacqueline Hagen van Pasana zorggroep, het concern waar De Sionsberg onderdeel van is. “Dus zodra we hoorden dat Blanco de wielrennerij ging verlaten, hebben we hen benaderd. Met als resultaat dat wij al vandaag het personeel in Blanco tenue de zalen op kunnen sturen.” Of de patiënten veel van de nieuwe sponsor zullen merken, is de vraag. “Vooral het beddegoed, enkele medicijnen en verbandmiddelen zullen als blanco herkenbaar worden, evenals de gipskamer.”

Blanco verklaart in een communiqué dat het zijn positie in de geneeskundige sector wil verstevigen en ook in gesprek is met De Tjongerschans in Heerenveen. “Maar we sluiten met de ervaring die we in de medische wereld opdoen, een terugkeer naar het wielrennen vanzelfsprekend niet uit.”