BFVW verwacht eerste kievitsei tussen kerst en nieuwjaar

Vroege vondst zou geweldige opsteker zijn voor eierrapers

De (foto: lc.nl)

De bond spreekt van ‘een mooie bijvangst’ (foto: lc.nl)

Tussen alle alarmerende berichten  door valt er ook ontzettend goed nieuws te melden over de kievit. De Bond van Friese Vogelwachters (BFVW) heeft vandaag bekendgemaakt dat de vondst van het eerste kievitsei al tussen kerst en nieuwjaar kan worden verwacht. Dat zou een geweldige opsteker zijn voor de eierrapers, zeker als hen in de maand maart wordt verboden om de weilanden in te trekken.

“Nee, je mag niet zeggen dat we Faunabescherming en onze andere tegenstanders op deze manier mooi te grazen nemen”, haast BFVW-voorzitter Reinder Alma zich te verontschuldigen, “maar een mooie bijvangst is dit natuurlijk wel. Als onze fjildmannen tussen de kerstvakantie en 1 maart eieren mogen rapen is het seizoen langer dan ooit.”

Gisteren werd bekend dat de kievitstand de afgelopen jaren structureel is teruggelopen. Daarmee laaide ogenblikkelijk de discussie over het eierrapen weer op. De BFVW maakt zich ongerust over de toekomst van het eierrapen. Maar door de zachte winter lijkt dit inmiddels achterhaald. “Zo zie je maar weer dat de natuur de mens altijd de baas is”, aldus Alma.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan