Bewolking speelt première Star Wars parten

Wolkendek beneemt publiek zicht op ruimte-spektakel

De (foto: veeunka.wordpress.com)

De fans moesten teleurgesteld huiswaarts keren (foto: veeunka.wordpress.com)

Een dicht wolkendek maakte het voor het publiek vanavond vrijwel onmogelijk om goed te kunnen genieten van de nieuwste Star Wars. Het ruimte-spektakel bleef vrijwel geheel onzichtbaar. Tientallen mensen die zich hadden verzameld bij de Volkssterrenwacht in Burgum zijn teleurgesteld huiswaarts gekeerd.

De première van de nieuwste Star Wars bracht een ware hype op gang onder de fans. Dagenlang werd uitgekeken naar het moment, liefhebbers wisselden vooraf op social media hun verwachtingen uit. Maar toen vandaag het duister intrad bleek de bewolking het schouwspel danig parten te spelen. De telescopen en sterrenkijkers die stonden opgesteld, konden vrijwel net zo vlug weer worden ingepakt omdat er niet door het wolkendek heen viel te kijken.

Woordvoerder Daan Lijzenga van de Volkssterrenwacht in Burgum is eveneens teleurgesteld. “Dit soort dagen zijn belangrijk voor ons. De interesse voor het heelal en onze sterrenwacht staat of valt met spektakulaire gebeurtenissen als Star Wars. Daarom ook hadden we er een leuke avond van willen maken, met borrelhapjes en drankjes. Natuurlijk weet je dat het risico op bewolking bestaat. We zijn ook best wel op dit soort teleurstellingen voorbereid, maar toch is het elke keer weer jammer als het niet lukt”, aldus Lijzenga

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan