Evangelisten vinden het niet erg dat hun gedrag wordt gevolgd

De (afbeelding: imgion.com)
De Bethelkerk overweegt een workshop te geven om mensen te leren omgaan met wifi-tracking  (afbeelding: imgion.com)

Mensen die zich beklagen over de moderne ontwikkeling waarbij bedrijven wifi-gebruikers op de voet kunnen volgen, hebben te weinig besef van historie. Dat vinden leden van de Bethelkerk in Drachten. De evangelisten wijzen erop dat het al zesduizend jaar gewoon is dat mensen in hun gedrag worden gevolgd. Het nagaan van de handel en wandel, afluisteren en een vergaande inkijk in het gedrag van mensen is daarbij de gewoonste zaak van de wereld. Al een jaar of zesduizend, aldus de leden van de kerkelijke gemeente.

“Als mensen denken dat dit een uitwas is van de moderne maatschappij, vergissen zij zich lelijk. Wij christenen weten dat dat altijd al zo is geweest. En eerlijk gezegd zijn we daar niet minder van geworden. Sterker: het is een geruststellend gevoel te weten dat er altijd iemand is die je in de gaten houdt. Het zorgt ervoor dat je continu bewust bent van je daden, en dat verplicht je om je eigen gedrag steeds goed af te wegen”, meent een gemeentelid.

De Bethelkerk overweegt binnenkort een workshop ‘leren omgaan met wifi-tracking’ te starten. Die zou niet alleen voor belijdende leden nuttig moeten zijn, maar vooral voor buitenkerkelijke geïnteresseerden.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost