Besprekingen volk over steun aan GS verlopen voorspoedig en in stilte

Uitkomst onderhandelingen zal over vier jaar bekend zijn

De (foto: werkenbijdeoverheid.nl)

De gesprekken hebben op verschillende niveaus plaats  (foto: werkenbijdeoverheid.nl)

Er lijkt langzamerhand wat schot te komen in de besprekingen van het volk over steun aan een nieuw te vormen college van gedeputeerde staten in Friesland. Dat blijkt uit vertrouwelijke gesprekken met enkele vertegenwoordigers van het volk. Voorlopig echter vinden de gesprekken in het diepste geheim plaats. Naar verwachting zal over vier jaar bekend worden hoeveel steun het volk aan het college zal hebben gegeven.

Tussen de vier muren van woningen en etablissementen hebben op verschillende niveaus gesprekken plaats tussen sympathisanten van CDA, VVD, PvdA, SP, D66, FNP en andere partijen. Over de uitkomsten hiervan wil niemand zich in het openbaar uitlaten, maar enkele deelnemers vertellen in vertrouwen “dat er al behoorlijk schot in de zaak zit.”

Over personen wil voorlopig nog niemand iets zeggen. “Het gaat natuurlijk eerst om de inhoud, pas dan komen de poppetjes. Maar eerlijk is eerlijk, het is toch een kwestie van gunnen en gegund worden. Daarbij is het menselijk aspect niet onbelangrijk”, aldus een anonieme bron.

Vooral tussen aanhangers van CDA en VVD botert het goed. De vraag is of PvdA-ers, FNP-ers of D66-ers daarbij gaan aansluiten. Waarschijnlijk zal één van die drie partijen buitenboord vallen. Daarbij zitten GroenLinks, PVV en SP nadrukkelijk op het vinketouw, maar volgens een bron zouden die beduidend minder kans maken om het toekomstige college te steunen.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan