Leeuwarder nozems kunnen bogen op hernieuwde roem

De Dingly Boys hebben een belangrijk stempel gedrukt op de culturele identiteit van Leeuwarden (foto: npogeschiedenis.nl)
De Dingly Boys hebben een belangrijk stempel gedrukt op de culturele identiteit van Leeuwarden (foto: npogeschiedenis.nl)

De roemruchte Leeuwarder nozems uit de jaren zestig Dingly Boys hebben gisteren hun plannen ingediend bij Kulturele Haadstêd. De intussen bejaarde vriendenclub wil een jaar lang kaarten, zuipen en knokken in de binnenstad. Door de recente aandacht zijn de Dingly Boys ervan overtuigd geraakt dat ze een belangrijk cultureel evenement kunnen zijn.

Een uitzending van Andere Tijden over de beruchte knokploeg die Leeuwarden in de jaren zestig onveilig maakte, bracht hernieuwde bewustwording op gang bij de nozems. “Blijkbaar hebben we iets bijzonders tot stand gebracht in de stad, waar de mensen nu nog over praten. Valse romantiek misschien, maar het was wel bepalend voor de culturele identiteit van Leeuwarden. Dat is precies waar de stad nu behoefte aan heeft, als het in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa is”, zo laten de Dingly Boys in een verklaring weten.

De organisatie van KH2018 heeft positief op het voorstel gereageerd en de mannen meteen naar San Sebastian gestuurd, op dit moment Culturele Hoofdstad van Europa, “maar ook met een rijke geweldstraditie”, meent KH2018.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan