Syrische president acht giftige plofkip potentieel chemisch wapen

dioxine eieren

Als Syrië zijn arsenaal chemische wapens onder internationaal toezicht wil stellen, moet eerst de gemeente Harlingen het goede voorbeeld geven door zijn dioxinekippen in te leveren bij de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) in Den Haag. Dat heeft de Syrische president Bashar al-Assad zojuist bekendgemaakt tijdens een televisietoespraak die in zijn land rechtstreeks werd uitgezonden door de regeringszender.

dioxine vrouwvanboer nl“Wij willen meewerken aan het toezicht, maar het westen moet zich goed realiseren dat het de hand eerst in eigen boezem moet steken. Kijk naar de dioxinekippen in Harlingen. Als die worden grootgebracht tot heuse plofkippen, zijn dat potentieel geweldige chemische wapens, die een groot gevaar vormen voor de veiligheid. Niet alleen voor de onze, maar ook voor de eigen westerse veiligheid”, zo stelde Assad, die zich hardop afvroeg “hoe het ook alweer zit met de transparantie omtrent die afvaloven in Harlingen.”

De gemeente Harlingen heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen, maar geeft wel toe nog geen lid te zijn van de OPCW, noch de Chemical Weapons Convention te hebben ondertekend.