Koffievrouwtje Douwe Egberts actief in netwerk PRISM en NSA

al

Het vriendelijke vrouwtje dat tientallen jaren lang de koffie van Douwe Egberts sierde, blijkt helemaal niet zo onschuldig te zijn als ze eruit ziet. ‘Aroma Lady’ blijkt namelijk veel meer te zijn dan een beeldmerk. Met deze verklaring legde de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowdon gisteren een directe link tussen het spionageprogramma PRISM en Douwe Egberts. Handig geplaatste microfoons in een wereldwijd netwerk van koffiemachines, dat was het geheim van Aroma Lady, zo getuigde Snowdon.

Aroma Lady was de codenaam die de Amerikaanse geheime dienst (NSA) gaf aan een voorlopig nog onbekende Friezin. Mogelijk heeft zij in de periode 2002 – 2012 complete digitale dossiers aangelegd dankzij haar mondiale koffieweb, en deze doorverkocht aan de NSA

Door de koffiemachine in te zetten als spionagemiddel had Aroma Lady direct toegang tot de hoogste informatiecircuits. Vertrouwelijke informatie wordt nu eenmaal eenvoudig gedeeld onder het genot van een kop koffie. Een gegeven dat Aroma Lady handig gebruikte. Zij infiltreerde in 2002 in de organisatie van de Friese koffiegigant. Niet lang na haar komst kwam Douwe Egberts met de Koffiemanager. Met dit programma konden online koffiepauzes worden geregeld. Via dit systeem had Aroma Lady toegang tot hele netwerken, van zowel bedrijven als personen. In 2009 omvatte het netwerk al 58 landen. Snowdon kon of wilde de identiteit van Aroma Lady niet onthullen. Op de speculatie dat er een verband is met Doutzen Kroes, die een aantal jaar geleden ook voor Douwe Egberts actief was, wilde hij niet ingaan. Douwe Egberts wil ook niet reageren, maar stelt wel “niet zonder reden” vorig jaar Aroma Lady te hebben afgeschaft als beeldmerk.      

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WgA2eU8V9Ko[/youtube]