Amelander Pleonasme-Actiegroep claimt Akoestische Knal

Club wil aandacht voor status van stijlfiguur

De (fotoL easybranches.nl)
De actiegroep heeft de knal vanochtend geclaimd (fotoL easybranches.nl)

 De Amelander Pleonasme-werkgroep heeft de Akoestische Knal geclaimd die gisteren in de late avond Groningen heeft opgeschrikt. Dit staat in een verklarende toelichting die vanmorgen elektronisch is gemaild aan de gedrukte dagbladen. Het KNMI gaf eerder vanmorgen al aan dat er een mogelijke kans was dat de akoestische knal van het Waddeneiland afkomstig was.

“Door middel van actieve gebeurtenissen willen wij de aandacht vestigen op het pleonasme”, aldus de verklarende toelichting. Door deze aandacht zou een verbetering ten goede moeten komen aan de status van deze stijlfiguur. De huidige status kan niet gehandhaafd blijven. Een pleonasme is immers niet altijd met de pen fout geschreven, het kan evengoed een legitieme versterking van een zelfstandig naamwoord zijn. De idee dat een pleonasme fout is, moet nu maar eens positief verbeteren. Overigens stellen we geen uiterste limiet aan het moment van de verbetering. Het is een proces dat tijd nodig heeft.” Ondanks de in perskringen bestaande gewoonte dat een mondelinge bespreking van toelichtingen als deze een voorwaarde is die moet gebeuren, is nog geen persconferentie gepland.

In de verklarende toelichting geeft de actiegroep aan dat nu er praktische ervaring is opgedaan met grootse pleonastische effecten, passerende voorbijgangers in de toekomst rekening moeten houden met groter groeiende acties. De kustwacht houdt inmiddels rekening met een hydraulische golf.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost