Afvaloven loopt geen risico door nabijheid van omwonenden

Omrin allerminst gerustgesteld door onderzoek provincie

De (foto: harlingen-online.nl)

De uitstoot van sommige Harlingers baart de oven in toenemende mate zorgen (foto: harlingen-online.nl)

De afvaloven in Harlingen loopt geen verhoogd risico door de aanwezigheid van bewoners in de omgeving. Dat heeft recent onderzoek van de provincie Friesland aangetoond. Volgens de provincie is er voor de afvaloven dus geen enkele reden tot ongerustheid.

De aanwezigheid van omwonenden zorgde de laatste jaren in toenemende mate voor onrust bij de afvaloven. Vooral de uitstoot van sommige Harlingers zou de oven zorgen baren. “En we kregen meer en meer signalen van storingen bij sommige bewoners, zonder dat we voldoende informatie hadden over de ernst hiervan”, zegt directeur John Vernooij van moederbedrijf Omrin.

De directeur is echter allerminst overtuigd door de uitkomsten van het onderzoek van de provincie. “We hebben geen idee of de gegevens kloppen waarmee de ambtenaren werken. Een provincie is natuurlijk geenszins objectief, die heeft nauwe banden met de burgers. We krijgen het gevoel dat de uitkomst vooraf al vaststond omdat er teveel belangen in het spel zijn. Daarom zouden we veel liever een onafhankelijk onderzoek zien”, aldus Vernooij.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan