Hulp uit Afrika voor door droogte geteisterd Nederland

Inzamelingsacties voor waterputten en irrigatie-systemen

Een veelgebruikt type waterput dat mogelijk straks ook in ons land komt (foto: bda-darts.nl)

Een veelgebruikt type waterput dat mogelijk straks ook in ons land komt (foto: bda-darts.nl)

Vanuit verschillende landen in Afrika lijkt hulp onderweg voor ons door droogte geteisterde land. Grote inzamelingsacties in onder meer Sierra Leone, Liberia en Burundi moeten voldoende geld opbrengen om op korte termijn scheepsladingen vol waterputten naar Nederland te sturen. De regering van Congo stuurt ons ingenieurs die kunnen adviseren over irrigatie-systemen in droogtegebieden.

“Goed watermanagement is van het grootste belang nu in Nederland”, laat een regeringswoordvoerder van Kongo weten. “Met onze kennis en ervaring kunnen we Nederland misschien helpen met het zo efficient mogelijk omgaan met water. Willen de Nederlanders hun landbouw ontwikkelen, dan kunnen wij hun goed van dienst zijn.”

Ook in andere Afrikaanse landen lijken spontane acties vanuit de bevolking te ontstaan, waarbij onder meer flessen mineraalwater worden ingezameld. Unicef beraadt zich op dit moment over de situatie en bekijkt van dag tot dag of het nodig is om Nederlandse kinderen te voorzien van schoon water of aanverwante hulpmiddelen.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter:  @DeButenPost 

Of meld je aan als fan