Actiegroep ‘Fucktober’ ziet inspanningen eindelijk beloond

Mentaliteitsomslag versneld door koude voorjaar

Iedereen heeft belang bij een fatsoenlijke oktobermaand (foto: buienradar.nl)

Iedereen heeft belang bij een fatsoenlijke oktobermaand (foto: buienradar.nl)

Met het prachtige herfstweer en de gunstige weersvooruitzichten lijkt actiegroep ‘Fucktober’ eindelijk resultaten te hebben geboekt. Een woordvoerder van de club houdt vooreerst nog even een slag om de arm, “maar we kunnen niet ontkennen dat het er heel goed uitziet.” Hij benadrukt dat het niet zozeer winst voor de actiebeweging is, maar vooral voor de maatschappij, “want iedereen heeft belang bij een fatsoenlijker oktober.”

Jarenlang al vecht Fucktober voor een betere herfstmaand, met veel zon en aangename temperaturen. “Maar zoiets bewerkstellig je niet zomaar. Het is een complete mentaliteitsomslag die we moeten realiseren, en dat kost tijd. Veel mensen reageren in eerste instantie sceptisch en kijken vooral naar de praktische problemen. Terwijl wij oplossingsgericht bezig willen zijn. Iedereen weet dat er ongelooflijk veel winst valt te halen bij een beter oktober. Mensen worden minder snel depressief, dat scheelt enorm in de zorgkosten. Boeren, automobilisten, fietsers, recreatie-ondernemers, allemaal hebben ze baat bij mooi weer.”

Waarom de oktober-verbeteringen nu plots in een stroomversnelling zijn geraakt, is niet helemaal duidelijk, “maar het lange koude voorjaar zal zeker een rol hebben gespeeld. De zomer was prachtig, maar zonder voorjaar is dat toch te weinig. Mensen hebben nu meer dan ooit behoefte aan een betere herfstmaand. Wij gaan er vanuit dat de mensen de vooruitgang zullen oppikken en waarderen, waardoor we ook de komende jaren veel mooiere oktobermaanden tegemoet kunnen zien”, aldus de zegsman van Fucktober.