Achtkarspelen krijgt opvangcentrum voor uitgezette PVV-ers

Lokatie biedt plaats aan maximaal vijfhonderd gevluchte politici

De (foto: spitsnieuws.nl)

Het aantal gevluchte PVV-politici neemt hand over hand toe (foto: spitsnieuws.nl)

De gemeente Achtkarspelen zal binnen afzienbare tijd een opvangcentrum openen waar uitgezette PVV-ers kunnen worden opgevangen. De lokatie zal plaats bieden aan maximaal vijfhonderd gevluchte politici, voornamelijk ex-leden van de partij die zitting hebben in gemeenteraden en provinciale staten.

Dat hebben burgemeester en wethouders van Achtkarspelen bekendgemaakt. De exacte lokatie wordt nog geheimgehouden, maar naar verluid lijkt het oog te zijn gevallen op een braakliggend terrein in Twijzelerheide. Het gemeentebestuur wil echter eerst met de omwonenden om tafel alvorens de precieze plek bekend te maken.

Volgens het college van b en w is het niet meer dan logisch dat elke gemeente  zijn aandeel levert in de opvang van gevluchte PVV-ers. “Het gaat natuurlijk om menselijke drama’s. Je kunt wel zeggen dat het gelukszoekers zijn, maar wie zijn wij om daarover te oordelen. Deze mensen willen hun vrijheid en toekomst terug, en het is onze humanitaire plicht om hen de helpende hand te reiken”, zo staat in een verklaring die het gemeentebestuur heeft doen uitgaan.

Het aantal gevluchte PVV-ers neemt intussen hand over hand toe. Nadat alleen al in Friesland de vorige provinciale statenfractie van de PVV uiteenviel, spatte ook de pas geïnstalleerde fractie die net begon aan de nieuwe statenperiode uit elkaar.

Blijf op de hoogte!

Facebook: www.facebook.com/DeButenPost

Twitter: @DeButenPost 

Of meld je aan als fan